Top Ad unit 728 × 90

За що трусили "Вінницького" депутата?


Не встиг Прем'єр-Міністр України оголосити про недоотримання бюджетами мільярдів гривень через «тіньові» схеми у будівництві, як правоохоронці відреагували рішучими діями.

Нагадаємо, під час форуму представників органів місцевого самоуправління «День діалогу з владою» у Тернополі Володимир Гройсман наголосив: «Коли у містах будівельним компаніям землі передаються без аукціонів, не сплачуються пайові внески до місцевого бюджету або сплачують не в повній мірі, а це мільярди. Коли Українці платять за квадратний метр, а в бюджету не надходять кошти. Видумали якісь неприбуткові організації та перетворили нормальний процес будівництва у схеми по ухиленню від сплати податків. (https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-iniciyuye-provedennya-fiskalnih-perevirok-zabudovnikiv-na-predmet-splati-podatkiv).
Як наслідок, на вересневе доручення Гройсмана, правоохоронці почали перевірки забудовників на предмет сплати податків до бюджетів усіх рівнів.За інформацією видання, правоохоронці провели по країні низку «тихих» слідчих дій. Зокрема, сьогодні у Вінниці «трусили» одного з місцевих депутатів, пов'язаного з будівельним бізнесом. За інсайдерською інформацією, лише по одному об'єкту будівництва, що входить до його сфери інтересів, виявлено порушень на десятки мільйонів гривень.
Зокрема, встановлено незаконне будівництво багатоповерхового житлового комплексу на землях, призначених для індивідуального будівництва, створення в порушення податкового законодавства неприбуткових комерційних структур для будівництва, які не можуть отримувати прибуток від реалізації квартир. При цьому, силовиками викрито шахрайську схему ланцюжка руху коштів від покупця квартири до «кишені» зловмисника із залученням підприємств та ФОП-ів з ознаками фіктивності.
Слід відмітити, що ці кошти могли б бути спрямовані на погашення заборгованості із виплати заробітної плати медикам і вчителям. Чи побудову об'єктів соціальної сфери. Чи інші корисні для громади проекти.
Натомість, вони осідали у гаманцях тих, хто мав би служити громаді!





За що трусили "Вінницького" депутата? Reviewed by Unknown on октября 30, 2018 Rating: 5

Комментариев нет:

All Rights Reserved by VINSIDER © 2014 - 2017

Форма для связи

Имя

Электронная почта *

Сообщение *

Технологии Blogger.